Vanuit de lokale verankering willen we een sociale sportieve club zijn die elke atleet een kansrijke ontwikkeling biedt. Zowel de recreant als de ambitieuze wedstrijdatleet kan zijn sportieve honger stillen bij TUAC. De basis hiervan wordt gelegd in de goed uitgewerkte, brede jeugdwerking. Enthousiaste, deskundige jeugdtrainers ontfermen zich over atleetjes vanaf 6 jaar. Via spelvorm maken zij kennis met elk aspect van atletiek. De trainers begeleiden hen mee op hun eerste wedstrijden en zorgen voor een hoge ouderbetrokkenheid. 

Onze jongste atleten (de Kangoeroes) groeien door via benjamin, pupil, miniem naar cadet. Vanaf het jaar dat de atleet 14 jaar wordt, komt hij terecht bij de cadetten in de Allround Trainingsgroep van Serge De Smedt. In deze groep bekwaamt de atleet zich in ofwel de meerkamp, of onderdelen ervan o.l.v. Serge en zijn assistenten. Flexibiliteit staat hier centraal. Spurten, werpen, springen of de meerkamp, het kan allemaal. Ambities op maat van elke atleet in een clubsfeer van samenhorigheid, dat is het DNA van deze groep. 

Teamwork is voor TUAC, meer dan ooit, het codewoord. Betrokkenheid van de trainers, ouders, bestuur en sponsors is essentieel. Vanuit elke invalshoek worden de atleten en trainers geïnspireerd, gemotiveerd en ondersteund. 

TUAC is klaar om zich te ontpoppen tot een positieve, moderne, hedendaagse sportvereniging, steunend op een lange sportieve traditie in het kloppend hart van de Kempen. 

#trotsoptuac